Op zoek naar geschikte profielen?

U bent niet alleen…

Dagelijks ontvang ik mails en telefoons i.v.m. dé meest fantastische jobs die jullie mij aanbieden. Alleen bevatten die mails zelden concrete info (naam van het bedrijf, locatie van de vestiging ...) en heb ik jullie meestal zelf niet mijn telefoonnummer gegeven. Kunnen we dit aub even uitklaren? Bedankt!

Beste recruiter,

Dat u niet de enige bent die op zoek is naar geschikte profielen, dat wist/dacht u wellicht al? Ik kan het jullie bevestigen. Mijn mailbox puilt wekelijks, soms zelf dagelijks, uit met berichten van recruiters. Stuk voor stuk bieden jullie mij dé meest fantastische job aan, waarvoor dank uiteraard! 😉

Persoonlijk vind ik het jammer dat die potentiële fantastische job verloren gaat in de zondvloed aan mails die jij en jouw concullega’s mij toezenden. De delete-toets is alvast mijn favoriet geworden in een mail-programma. Mag ik jullie hierbij dan ook vragen om alle overbodige mails of berichtjes op LinkedIn achterwege te laten? Ik geef een voorbeeldje: als autodealers mij een catalogus opsturen, dan zie ik er meteen de belangrijkste kenmerken in staan: de specificaties, de meest dichtstbijzijnde garage … . Wanneer ik een e-mail van een recruiter ontvang, dan is dat meer in de trend als volgt:

Hoi … ,
In mijn zoektocht naar een geschikte kandidaat, voor een bloeiend bedrijf, kwam jouw profiel meteen naar boven. Dit bedrijf is ergens tussen Gent en Leuven gelegen en heeft fantastische plannen voor de toekomst. Indien dit toch niet volledig je ding is, kan je eventueel laten weten waarom dat is? Feedback wordt bij ons opgenomen om te kijken of er andere opportuniteiten zijn.

Zien jullie zelf het verschil? Heel leuk hoor dergelijke mails, maar daar weet ik niks mee. Uiteraard vermelden jullie deze info niet meteen om toch maar de sollicitatie via jullie te laten lopen, maar laat het duidelijk zijn dat dit mij niet vooruit helpt en tevens jullie niet. Ik kan heus niet al jullie e-mails beantwoorden aangezien ik dan geen tijd meer heb voor mijn huidige job. Sorry! Willen jullie mij toch graag contacteren? Geen probleem, maar mag ik jullie dan toch oproepen om meteen concreet te zijn? Misschien overtuigen jullie mij op die manier wél nog om jullie berichten te lezen. ‘K zal je eeuwig dankbaar zijn! 😀

Ooh jaa, nog iets dat ik wil melden. Ik heb al in de praktijk ondervonden dat mijn telefoonnummer graag wordt doorgegeven tussen recruiters zonder dat ik hiervan op de hoogte ben. Hier ben ik absoluut niet met gediend. Gevolg? Er is een omleiding naar mijn voicemail, dus bespaar jullie de moeite om mij te bellen zonder dit aan te kondigen of ten minste eens te vragen.

Ik hoop alvast dat jullie dit niet zien als een rechtstreekse aanval, maar het wordt een te groot probleem. Laat het aub een eye-opener zijn.

Alvast bedankt voor jullie begrip!